Tiistai

Viimeiset pari viikkoa olen editoinut tiistaita. Yhtä yksittäistä päivää käsikirjoituksen puolessavälissä, jonka yli en tunnu millään pääsevän.

Tiistain ongelmat johtuvat muutoksista, joita olen väsännyt tässä jo kohta kuukauden päivät. En tiedä, miksi juuri tiistai on ollut se, jota editoidessani olen löytänyt käsikirjoituksen kaikki ongelmat ja josta kumpuavat muutokset ovat versoneet sekä tiistaita edeltäviin että sitä myöhempiin kohtauksiin. Tiistaista johtuen olen kuitenkin myös kirjoittanut paljon. En niinkään uutta tekstiä vaan ennemminkin pohtinut ratkaisua muutoksista syntyviin ongelmiin. Enimmäkseen olen tarttunut kynään kotona, mutta aina välillä olen eksynyt myös muuallekin.

Viime viikon Turun reissun parhaita hetkiä olivat ne kaksi tuntia, jotka vietin pääkirjaston musiikkiosastolla. Sinä päivänä taisin pohtia yhden sivuhahmon ongelmia ja jatkoin messusukan neulomista, jota en hirveästi ehtinyt edistää messujen aikana.

Toistaiseksi suurin muutos tapahtui tällä viikolla, kun kolme eri hahmoa sulautui yhdeksi. Sulautuminen yllätti sillä hahmo, joka imaisi itseensä kaksi muuta, syntyi vasta aika myöhäisessä vaiheessa. Muutos oli kuitenkin tarpeen, sillä pienemmistä muutoksista johtuen kahdesta muusta hahmosta oli tullut turhia. Siitä huolimatta sulautuminen kuitenkin myös harmitti, sillä menetin siinä yhden lempihahmoistani.

Hitaasta etenemisestä huolimatta olen samaan aikaan myös kiitollinen tiistaille. Käsikirjoitus on parempi tiistain ansiosta, mutta siitä huolimatta odotan jo hetkeä, kun voin vihdoin vaihtaa päivää.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *