Rahapuu

Joskus taustatutkimus voi näyttää tältä, eli ostaa itselleen uuden kasvin ja yrittää vastustaa luontaista haluaan ylikastella se hengiltä.

Keskeneräisessä käsikirjoituksessa on ollut jo jonkin aikaa ruukkukasvi, jota päähenkilö hoitaa silloin tällöin. Pitkään kasvi kulki käsikirjoituksessa nimellä [KASVI], koska en tiennyt mitä ruukussa kasvoi. Jonkin aikaa kasvi oli vinoon kasvanut aloe vera, koska minulla oli ikkunalaudalla yksi sellainen. Aloe vera ei kuitenkaan koskaan tuntunut oikealta kasvilta juuri tähän käsikirjoitukseen ja viimeistään siinä vaiheessa, kun katkaisin aloe veran vahingossa kahtia päätin, että tarvitaan jotain muuta. Joten vietin yhden iltapäivän googlettamalla pitkäikäisiä, mutta hitaasti kasvavia kasveja ja tässä sitä nyt ollaan, yhden uuden rahapuun onnellinen omistaja.

Parin viikon jälkeen en ole kuitenkaan enää varma, onko tämäkään oikea kasvi juuri tähän käsikirjoitukseen. Ei ainakaan sen jälkeen, kun käsikirjoitukseen ilmestyi viime metreillä eräs toinenkin kasvi ja luulen, että näiden kasvin on tarkoitus olla yksi ja sama. Joten joko käyn puutarhaliikkeessä ostamassa itselleni uuden kasvin tai yritän kasvattaa sellaisen siemenestä. Yleensä kyllä kaikki yritykseni kasvattaa mitään siemenestä on päätynyt epäonnistumiseen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *