Muutoksia ja juonisuunnitelmia

Eilen kävin hamstraamassa vähän kirjoja, kun tajusin, että Helsingin kirjastot olivat vielä koko päivän auki. Hain lähikirjastosta yhden saapuneen varauksen ja poimimassa hyllystä pari muuta teosta, jotka olivat jo matkalla varaushyllyyn. Yhden näistä löysin lähikirjastosta ja pari muuta Oodista. En nyt raahannut puolta kirjastoa kotiin, koska tämä on myös oiva tilaisuus purkaa tuota hyllynlämmittäjäpinoa (tai siis kokonaista hyllyä) pienemmäksi.

Eilen pyörähdin myös keskustassa, kun kävin kirjastokierroksen lisäksi äidille kaupassa. Enpäs ole pitkään aikaan nähnyt Helsinkiä näin hiljaisena. Ulkona oli porukkaa, vaikkakin ei yhtä paljon kuin tavallisena arkipäivänä. Viimeksi Helsingissä oli näin rauhallista varmaan juhannuksena, kun kaikki kynnelle kykenevät karkasivat mökeilleen ja me mökittömät jäimme tänne keskenämme. Vaikka nyt saa hengailla kotona ihan luvan kanssa, niin onneksi tämä ei ole kuitenkaan mikään karanteeni. Ulkonahan saa käydä, kunhan välttelee turhia ihmiskontakteja ja pitää käsihygieniasta huolta.

Kirjoitusrintamalla elämä jatkuu ihan samalla tavalla kuin ennen näitä poikkeusaikoja, eli hitaasti. Maanantaina aloin työstämään kässäriin sitä isoa muutosta, joka tähän piti vielä tehdä. Tarkoitus oli alun perin hoitaa koko homma Scrivenerissä, mutta ei siitä tullut mitään, joten lopulta tulostin lukusynopsiksen ja aloin askartelemaan.

Kun kaikki oli vielä kesken
Kun kaikki oli valmista

Juonisuunnitelmasta tuli lopulta aika söpö, koska en löytänyt muuta teippiä kuin kukkakuvioitua.

Nyt sitten muokkaan Scrivener-tiedostoa vastaamaan tätä uutta suunnitelmaa. Suurin osa luvuista tulee jäämään sellaisiksi kuin nyt ovat ja jopa niiden sijoituspaikkakin tulee pysymään ennallaan. Muutamaan tulee isoja muutoksia ja muutamien paikkaa jouduin vähän muuttamaan. Hidasta tämä homma on sen takia, että sen ison muutoksen vaikutukset tulevat näkymään useammassa luvussa.

Tällä hetkellä työn alla on luku #23. Tämä on yksi niistä hitaista luvuista, jotka tulee vaatimaan paljon muokkausta ja uutta tekstiä. Ei mitään toiveita saada sitä tänään valmiiksi, mutta ehkäpä huomenna.

Muuta

Tänään minulla oli ensimmäinen haastattelu, joka liittyi Syvän maan juuriin. Sen piti olla alun perin ihan kasvotusten, mutta muuttui tämän koronatilanteen takia puhelinhaastatteluksi. En tiedä vielä, milloin juttu tulee ulos, mutta linkitän sen tänne, kun niin tapahtuu.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *