Sinne meni

Kellotorni lähti sunnuntaina maailmalle ja nyt pitäisi taas löytää uusi rytmi arkeen. Sen verran sain jo palautetta, että käsikirjoitus on todellakin liian pitkä. Tällä hetkellä se on melkein 400 sivua ja varmaan hipoo (jos ei jopa ylitä) 500, kun olen joskus kirjoittanut kaiken mitä sieltä vielä puuttuu. Kyselin sitten eilen mieheltä, että jos hänen pitäisi karsia käsikirjoitusta jostain, niin mitä hän lähtisi poistamaan? Puoliso meni sitten ehdottamaan toisen päähahmon poistamista. Ensijärkytyksen jälkeen päätin kuitenkin kokeilla. Tein tiedostosta uuden version ja poistin tämän toisen hahmon. Mitä pidemmälle poistelin häntä, sitä enemmän vakuutuin, ettei poisto toimi. Käsikirjoitus menettää liikaa, kun tätä hahmoa ei ole. Mutta se hyvä puoli tässä harjoituksessa oli, että sain tiivistettyä vähän toisen hahmon juonikaarta ja nyt tekisi tietenkin mieli alkaa säätämään näitä tiivistyksiä käsikirjoitukseen. En nyt kuitenkaan lähde säätämään mitään. Kirjoitin oivallukset ylös ja säädän sitten, kun saan palautetta ja pääsen taas editoimaan.

Tässä on nyt ainakin kuukausi taukoa ja pakko kyllä tunnustaa, että on tämä vähän vaikeaa, kun ei ole mitään tekstiä työn alla. Mutta jospa tästä nyt jotenkin selviää. Asunnon suursiivous on vielä kesken, mielessä on taas muutama kirjoituskilpailu joihin voisin osallistua, Koneen säätiön apurahan hakeminen alkoi justiinsa, hyllyssä on vähän turhankin monta kirjaa odottamassa vuoroaan, ja paitalangat ovat jo matkalla lähikaupan pakettiautomaattiin!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *