Uppoutumista

Juttelin tuossa jokin päivä sitten muutaman kirjoittavan ystävän kanssa projekteihin uppoutumisesta. En tarkoita uppoutumisella nyt sitä, etten huomaa kirjoittaessa ajankulua. Kyse on enemmänkin siitä, miten täysvaltaisesti huomaan ajattelevani tarinaa tai kuinka paljon valveillaoloajasta, menee juonen miettimiseen. Ja kirjoittamisessa oleva energiatasokin on aivan erilaista, kun päässä pyörii vain tämä yksi projekti. Tämäkin päivä on ollut sellainen, että aloitin editoimisen aamiaisen jälkeen ja jos ei olisi pitänyt välillä tehdä lounasta tai hoitaa kissaa tai ollut hyvä vaimo ja seurustella aviomiehen kanssa, olisin voinut helposti kirjoittaa koko päivän. Toisaalta, jos ei olisi ollut näitä tasaisia taukoja niin en välttämättä olisi jaksanut editoida niin kauan kuin nyt jaksoin.

Osittain tähän uppoutumiseen on edesauttanut myös se, että olen nyt pitkästä aikaan ehtinyt tarttua Kellotorniin liittyvään lähdemateriaaliin.

Ylläolevassa kuvassa on kaikki se materiaali, mitä minulla on tällä hetkellä kotona. Osa kirjoista on omia, osa kirjastosta. Tästä puuttuu tietenkin kaikki ne kirjat, jotka olen tässä vuosien saatossa lainannut ja palauttanut sekä ne, jotka ovat sähköisessä muodossa. Osa näistä kirjoista on luettu, osa lukematta ja sitten on tietenkin se, joka on kesken. Näiden lisäksi on olemassa vielä lista kirjoista, jotka haluaisin lukea. Tietenkin jossain vaiheessa taustatutkimukselle on pakko pistää stoppi, mutta vielä minulla ei ole sellaista oloa, että tiedän tarpeeksi, joten jatkan lukemista.

Mutta mutta…. vaikka miten tässä kerron uppoutumisesta niin ei se tarkoita, että kaikki päivät ovat olleet samanlaisia kuin tänään. On tässä viikolla ollut muutama sellainenkin päivä, että kirjoittaminen ei sujunut millään ja paperille siirtyi vain noloa ja ankeaa tekstiä, mutta onneksi on aina editoiminen.

Muuta

Jos kiinnostaa tietää, mitä blogeja seuraan niin lista löytyy vanhan blogin puolelta. Tällä viikolla lisäsin listalle yhden uuden blogin, kun Outi sai kotisivunsa julki. Sivun ulkoasun säätäminen on vielä kesken, mutta löytyy sieltä jo luettavaa.

Ja silti minä kaipaan lisää kirjoittaja- /kirjailijablogeja ja varsinkin suomenkielisiä.  Eli hyviä vinkkejä otetaan ilomielin vastaan 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *