Pääprojekti

No nyt se vihdoin tapahtui, että minulla on uusi pääprojekti!

Kävin keskiviikkona Gummeruksella ja käytiin oikovedoksen merkinnät läpi. Eilen sain nähtäväksi vielä kannen viimeisimmän version, eli se missä oli myös takakansiteksti ja liepeet ja kaikki, mutta siinä taisi olla sitten minun osuus tämän kirjan valmistumisprosessissa.

Kellotornista

Olen tässä jo muutaman päivän miettinyt Kellotornin aikatauluja ja sitä, että mikä olisi paras tapa jatkaa tämän työstämistä.

Kellotorni on tällä hetkellä 70 lukua ja n. 65 tuhatta sanaa. Osa luvuista on kirjoitettu kokonaan ja ne voi siirtää suoraan omalle paikalleen, kun taas osa vaatii paljon editoimista ja uudelleenkirjoittamista. Joistakin luvuista en ole kirjoittanut vielä ainuttakaan sanaa.

Tällä hetkellä minulla on työn alla Kellotornin runko. Haluaisin saada aikaiseksi sellaisen järkevän kokonaisuuden, missä on kaikki luvut paikoillaan ja juoni kulkee loogisesti alusta loppuun. Tämän voisi tehdä nopeasti niin, että heittäisin vain kaikki luvut samaan projektiin ja pyörittelisin niitä Scrivenerissä, kunnes ne olisivat paikoillaan ja sitten aloittaisin lukujen editoimisen. Mutta päätin lopulta tehdä sen niin, että siirrän yhden luvun kerralla ja samalla editoin. Tämän kierroksen aikana ei ole tarkoitus kirjoittaa uutta tekstiä vaan jätän ne nyt ihan suosiolla auki. Laitan ne kohtaukset/luvut kylläkin paikoilleen, mutta kirjoitan ne vasta ensi kierroksella.

Tällä hetkellä kasassa on prologi ja neljä ensimmäistä lukua (tai siis neljäs luku on työn alla).

Tämä on ehkä hitaampi tapa edetä, mutta ainakin tässä on enemmän aikaa ja tilaa miettiä juonen etenemistä varsinkin, kun yhdistän samalla K:n ja L:n osuuksia ja yritän saada ne toimimaan yhdessä.

Ja aikataulusta? No jos tämä versio olisi valmis maaliskuun loppuun mennessä olisin ihan tyytyväinen. Alkuperäinen aikataulu, että voisin laittaa tämän jo pääsiäisenä ensimmäiselle lukijalle, taisi olla vähän turhan optimistinen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *