Editointia

Sain Syvän maan juuret torstaina takaisin ja tämä päivä on kulunut editoinnin parissa. Torstaina ja perjantaina en vielä koskenut tekstiin ja lauantaina  oli menoja, niin en ehtinyt editoida niin paljon kuin olisin halunnut. Tämä päivä on ollut kuitenkin suhkot tehokas. Takana oli jälleen kerran huonosti nukuttu yö, mutta kun tekee pätkissä (ja ottaa päikkäreitä välissä), niin kyllä se siitä.

Deadline on loppiaisen jälkeen ja ainakin vielä olen toiveikas, että aikaa on tarpeeksi. Olen välipäivät töissä, mutta on tässä kuitenkin vähän ylimääräistä vapaata ja vuodenvaihteen jälkeen  vapaata on sitten vielä enemmän.

Tämän pitäisi olla nyt meidän viimeinen iso kierros. Deadlinen jälkeen on vielä muutama hassu päivä, kun voidaan säätää tekstiä ennen taittoon menoa. Vaikka editoint on työlästä (mutta silti omalla tavalla hauskaa), niin onhan se Ihan mieletöntä, että olen jo näin pitkällä.

Muuta

Käytiin eilen miehen kanssa joululounaalla. Enimmäkseenhän se joulu tulee vietettyä perheen parissa, niin on ihan mukavaa, kun on myös jotain kahdenkeskeisiä perinteitä. Käytiin myös melkein Tuomaan markkinoilla (tai siis mentiin markkinoille, mutta jätettiin kiertely väliin, koska siellä oli liikaa ihmisiä). Kävimme myös melkein akateemisessa ostamassa minulle uusi kirjoituskynä, mutta käännyttiin pois, kun nähtiin sisällä oleva ihmisten määrä. Lopulta käytiin vain lähialepassa ostamassa joulukahvia (jota emme kylläkään löytäneet ja lopulta ostin vain kardemummaa, jota sitten heitin kahvin sekaan).

Luin eilen loppuun Päivi Haanpään ja Terhi Rannelan Miksi en kirjoittaisi. Jos mietitte, että pidinkö, niin vastaus on kyllä. Kirja oli lohtulukemista kirjoittajille. Vähän sama kuin rupattelisi kirjoittamisesta kirjoittavan ystävän kanssa.

2 Replies to “Editointia”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *