Tilaa

Toinen viikko kässärivapaata on mennyt aika samanlaisissa tunnelmissa kuin edellinenkin eli lukemista, neulomista ja paljon käsin tiskaamista, koska odotamme vieläkin uuden tiskikokeen saapumista. Tällä viikolla olen myös kirjoittanut, mutta en läheskään niin paljon kuin olin alkuun suunnitellut.

Enimmäkseen olen vaan nauttinut tilan tunteesta. Siitä, että päässä riittää kapasiteettiä muillekin ajatuksille kuin tälle yhdelle käsikirjoitukselle. Olen miettinyt esimerkiksi sitä, mitä muuta voisin tehdä kirjoittamisen saralla sen lisäksi, että säädä vain samaa kässäriä vuodesta toiseen.

Kuuntelin alkuviikosta The Rebel Author Podcastista jakson numero 039 How to Make Money with Short Fiction with Esther Chilton. Tämän jakson innoittamana lähdin sitten etsimään kirjoituskilpailuja ja törmäsin The Writer -lehden kesäkisaan, jonka ainoa kriteeri on tekstin pituus (max 1000 sanaa). Minulta meni kaksi päivää kirjoittaa oma n. 500 sanan teksti. Tällä hetkellä teksti lymyää driven syövereissä, jotta saan siihen vähän etäisyyttä ennen kuin editoin sitä lisää ja lähetän menemään.

Nähtävästi osallistumismaksut (The Writersinkin kisassa 25 $) ovat aika yleinen käytäntö brittiläisissä ja yhdysvaltalaisissa kilpailuissa. Ainakin itselleni osallistumismaksu on aika iso kynnyskysymys osallistumiselle varsinkin tänä vuonna, kun minulla ei ole säännöllisiä tuloja. Teen nyt kuitenkin poikkeuksen The Writersin kohdalla. Syksy lähestyy, samoin kuin syntymäpäiväni. Olkoon tämä osallistumismaksu syntymäpäivälahjani itselleni.

Onneksi maailmaan mahtuu ilmaisiakin kilpailuja. Tämän linkin takaa löytyy aika hyvä listaus avoimista kilpailuista. Parasta tuossa listauksessa on, että siitä näkee yhdellä silmäyksellä mitä osallistuminen maksaa ja ketkä ovat oikeutettuja osallistumaan. Löysin itsekin muutaman kilpailun, joihin voisin hyvin vielä osallistua.

Googlettelin myös vähän, että löytyisikö joitain suomenkielisiä kirjoitukilpailuja ja löytyi tällainen listaus.

En nyt elättele mitään suuria kuvitelmia voittamisesta, mutta oli piristävää kirjoittaa jotain ihan muuta mikä ei liittynyt mitenkään Kellotorniin. Jos näistä kilpailuista ei jää muuta käteen, niin ainakin näistä saa vähän vaihtelua omaan kirjoittamiseen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *